borstvoeding

Borstvoeding

Oh ik wilde zo graag borstvoeding geven tot de kleine man twee jaar was. En HOERA! het is gelukt! Ik ben daar best trots op.

Gelukkig ging het voeden me redelijk gemakkelijk af, zeker bij de tweede. Toch heb ik even hulp gevraagd over het voeden aan een kind met tanden, veel tanden…dat is misschien wel de beste tip die ik kan geven: vraag hulp aan een lactatiekundige als je er even niet uit komt. Er zijn zo veel kleine trucjes om het voeden op gang te houden. Ik wilde graag de twee jaar vol maken, het wordt geadviseerd door de Wereld Gezondheids Organisatie:

Breastfeeding is the best way to provide infants with the nutrients they need. WHO recommends exclusive breastfeeding starting within one hour after birth until a baby is 6 months old. Nutritious complementary foods should then be added while continuing to breastfeed for up to 2 years or beyond. Bron: http://www.who.int/topics/breastfeeding/infographics/en/

En ik vind het een enorm intiem moment met je kind. Natuurlijker kan niet.

Hoewel de kleine kan eten als een bootwerker kom ik toch vaak nog op vier voedingen per dag. Het grappige is dat hij nu ook door lijkt te hebben dat het een speciaal iets is, en staat te juichen als hij weer mag “mama drinken”. Hij gaat dan ook graag naar bed! 

Nu ik mijn doelstelling heb gehaald, kijk ik het rustig aan hoe dit afloopt. Zolang we het beide prettig vinden, houden we dit gezellige momentje er in. Saampies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.