Cadeautjes

Oh deze tijd van het jaar met cadeau’s, kadootjes en nog meer pakjes.

Toen onze zoon geboren werd, hebben we een briefje bij het geboortekaartje gedaan. We wilden geen cadeau’s, we hadden niks meer nodig. Als tip gaven we mee om een donatie te doen aan een goed doel. En wat een hoop reacties hebben we daar op gekregen zeg! En dan ‘toch ook nog maar een klein dingetje voor de baby’.

inlegvel

Toen onze dochter twee werd, hebben we een verlanglijstje gemaakt. Bijna niks hiervan hebben we ook echt gekregen.

Nu hebben we net Sinterklaas gehad, en de verjaardagen komen er al weer aan. Dus de vraag of we nog wat leuks weten voor de kinderen komt vaak langs.

Nee, ik kan niks verzinnen wat we nog nodig hebben. Speelgoed hebben we zat en op zolder ligt nog een hoop te wachten. En ze zijn toch ook echt het gelukkigst als je bij ze op de grond zit en met een paar bakjes en een bal speelt. Natuurlijk, er is altijd wel wat leuks te verzinnen. Maar nodig? Nee.

Het lastige is dat ik niet ondankbaar wil zijn. Ik vind het zelf ook leuk om iets te geven. En natuurlijk vinden de kinderen het leuk om het papier van een pakje af te trekken. Ik vind het alleen wel steeds vaker moeilijk om echt blij zijn met iets dat ons gegeven wordt, wat we eigenlijk niet nodig hebben.

Dus kom maar op met de zelfgebakken taarten, tegoedbonnen voor een avondje oppassen, of rollen oud behang voor kunstprojecten. Ons en de kinderen maak je er blij mee.

2 gedachten over “Cadeautjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.