De Telefoon – “Toon”

Mijn kinderen zijn opgegroeid met een lens voor hun neus. Van een camera, of de telefoon. Ook een tablet is de kleine meid niet onbekend.

Vaste prik elke dag is “Poesje mauw kijken?!?!!!” Waarmee bedoeld wordt dat Youtube aan moet en er filmpjes gekeken moeten worden. Mevrouw weet feilloos de app te vinden en een filmpje te starten.

Sinds kort hebben we een kookwekker, die duidelijk het eind van het tablet-momentje aangeeft. Dit voor zowel de kleine, als voor ons. Het is stiekem namelijk wel heel makkelijk dat ze eeeeeven rustig zit. En eeeeeven lekker zelf bezig is. Maar eigenlijk vind ik het na 15, oké, oké, 20 minuten echt wel mooi geweest. Nog beter, we kijken nu een aflevering Sesamstraat op de tv. Altijd goed en de tv is toch minder aantrekkelijk dan de tablet.

De kleine man is zich met z’n vijf maanden er natuurlijk nog helemaal niet van bewust wat er allemaal gebeurd. Maar toch zie ik een bepaalde reactie bij hem op het moment dat ik weer eens met m’n telefoon boven z’n neus hang omdat hij zo lief lacht. ‘Wacht even, dit is niet het gezicht van mama…?!’

Wat ik het lastigste vind, is dat ik zelf ook stiekem de hele dag wil kijken. Zijn er berichtjes binnen? Is er een reactie op m’n blog? Mis ik een mailtje? Wat staat er op Facebook? Toch stiekem het FoMo (Fear Of Missing Out) syndroom?

Hoe kun je de kleintjes nou iets kwalijk nemen, als je het zelf ook de hele dag doet? Niet dus!

Palen en perken stellen, ook aan mijn eigen gebruik van de telefoon. Leuke uitdaging!

Een gedachte over “De Telefoon – “Toon”

  1. Oma harders schreef:

    Lief geschreven. Ook wij als overgrootouders ontkomen er niet aan. De I-pads en de mobiele telefoon gaan altijd mee naar bed. Vooral ook om in contact te blijven met kinderen, kleinkinderen en met achterkleinkinderen via de Skype. Prachtig allemaal, maar inderdaad niet overdrijven. Want als ik lekker heb gekookt en we zitten aan tafel, vinden we het gebruik van de gsm bepaald ongepast. Gelukkig is opa nog heel streng,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.