Bijna 1 jaar!

Eindejaars overzicht

Bij het afsluiten van het jaar horen lijstjes. Hierbij een overzicht van wat ik het afgelopen jaar schreef op mijn blog, en kort hoe ik er nu over denk.

Deodorant
De eerste en beste tip op mijn blog. Nog steeds gebruik ik dit elke dag, absoluut een aanrader om zelf te maken!

Knijpies
Goed idee, de uitwerking is wat minder. Na een paar keer proberen bleek het nog niet echt een succes. Hoewel de kinderen best vaak een zakje knijpfruit eten, is het misschien toch teveel werk om er zelf een paar te vullen. Verbetering mogelijk.

Muesli
Maken we nog steeds elke week. Heerlijk!

Zoogcompressen
Fijne zoogcompressen. Ik heb ze gebruikt tot ik ze niet meer nodig had. Aanrader.

Cheeky Wipes
Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze doekjes. Ik vind ze fantastisch en ze werken zo makkelijk. Maar nu we één zindelijk kind hebben, gebruiken we ze niet vaak genoeg. En gaan ze toch een beetje stinken. Eigenlijk moet je ze elke twee dagen wassen. Dit ging prima met twee kinderen in de luiers, nu gaat het wat minder hard. Maar we blijven ze absoluut gebruiken.

Telefoon
De kookwekker hebben we niet lang gebruikt. Het werkte wel goed. De vraag om filmpjes te kijken is niet minder geworden. We kunnen het wel beter sturen.

Sokkepop
Was vooral leuk om te maken. Niet het favoriete speelgoed.

Internet bestellingen
Ach ja, we bestellen nog net zo graag producten via internet.

Lippenvet
Heerlijk! Wel lastig te verkrijgen natuurlijk.

Wasmiddel
Inmiddels gebruiken we Ecover wasmiddel. Daar zijn we echt tevreden over!

Adem in, adem uit
Ach, het middagslaapje heb ik nooit echt goed begrepen. Moet het nu wel, niet, hoeveel strijd ga je leveren? Maar het gaat steeds beter. Thuis wordt er door de oudste nog nauwelijks geslapen. Op de opvang wel. Nu ze ook steeds beter gaat praten gaat de communicatie ook makkelijker. Dat scheelt heel veel. Ze is een stuk rustiger geworden. Wij zijn ieder geval een stuk meer relaxed met de kleine man. Het gaat zoals het gaat.

Seep
Het potje is bijna leeg. Als hij op is ga ik geen moeite doen hem nog een keer te kopen. Prima product, er zijn ook genoeg alternatieven.

IJsjes
Het is nu natuurlijk winter (wat helemaal niet betekent dat de vraag naar ijsjes minder is…) en als het wat warmer is zullen we hier zeker weer volop ijsjes gaan maken.

Drinkflessen
Nog steeds erg fijn! De sportdop is wel een aantal keer open gegaan in de tas (minder prettig!) en het rietje is niet echt meer nodig. Maar de flessen werken uitstekend en zullen we nog lang gebruiken.

Zwerfie
Nog steeds ruim ik onderweg zwerfvuil op. Je doet wat je kunt.

Laat ze toch
Ben het hier nog steeds wel mee eens.

Knikkerbaan
Leuk voor even, niet echt duurzaam speelgoed met hele kleine kinderen.

Zindelijk
Gaat super! De kleine meid is helemaal zindelijk. ‘s Nachts draagt ze nog een luier maar die is ‘s ochtends bijna altijd droog. Super!

Femmecup
Ook hier ben ik een beetje dubbel over. De eerste paar keren werkte het heel goed. De laatste keer kreeg ik hem niet prettig meer ingebracht. Ik blijf het proberen.

Webshops
Nog steeds prima tips.

Baking soda
Goede tips. Ik breng ze niet allemaal in praktijk.

Shoplog
De luiers hebben we twee keer gekocht en daarna niet meer. Helaas scheuren ze snel, houden ze niet een hele nacht droog en plakken niet goed dicht. We zijn weer terug op reguliere luiers.

Naast de wasbare luierdoekjes zijn de doekjes van Naty echt het prettigste!

De producten van Ecover zijn een absolute winnaar! Het wasmiddel en ruitenreiniger zijn onze favoriet.

De laatste blogs over co-sleeping, mooi zijn en cadeautjes zijn vrij recent. We slapen nog steeds vier-op-een-rij. Soms gaat het wat beter dan anders. Met de blogs over mooi zijn hoop ik mijn verantwoordelijkheid te nemen met wat ik online plaats. En de cadeautjes? We maken ons op voor de eerste verjaardag van onze kleine man. We maken er een groot feest van!

Ik wens jullie nog fijne feestdagen en een bijzonder vrolijk en duurzaam 2017.

Liefs, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.