zakje van femmecup

Femmecup

Ik had er al wat vaker berichtjes over zien langskomen maar nooit actief wat mee gedaan; de menstruatiecup. Een duurzaam alternatief voor maandverband en tampons. De cup breng je in en hij vangt het menstruatiebloed op. De cup is te reinigen en jaren te gebruiken.

Nu de maandelijkse cyclus weer op gang begint te komen, moet ook ik er weer elke maand aan geloven. In het kader van afvalvermindering, was ik wel benieuwd naar de menstruatiecup. Ik heb ook een aantal filmpjes bekeken en raakte enthousiast. Ik bestelde de Femmecup voor €22,95 bij Greenjump.nl

Na een aantal keer gebruik ben ik helemaal om! Dat ik dit niet eerder geweten heb zeg. Wat een uitvinding. (Hoe enthousiast kan je zijn over menstruatie?)

De cup is heel makkelijk in gebruik. Ik heb absoluut geen problemen bij het inbrengen. Het is even wennen en zoeken hoe hij zo zit dat je er niks van voelt. Maar geloof me, dan wil je niets anders meer. Serieus, de hele dag niet nadenken over het wisselen van een tampon. Geen vieze handen, geen gedoe.

Het legen van de cup vind ik nog wat lastig. Maar omdat je de cup langere tijd (rond de 12 uur) in kan houden, kun je dit op je gemak thuis doen. Je kunt hem in de wc leeggooien, even met een wc-papiertje schoonmaken en onder de kraan afspoelen. Na de menstruatie kook je hem uit, en bewaar je hem voor de volgende keer.

Absoluut een aanrader!

femmecup

Een gedachte over “Femmecup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.