Groen dak, helemaal klaar

Groen dak

Vanuit onze woonkamer, op de eerste verdieping, kijken we uit op een aanbouw. Deze was zwart en saai.

Origineel zwart dak

In het verder groene uitzicht was dit stukje dak een lelijk onderdeel. Daar moest iets aan gedaan worden.

Ik ging opzoek naar groene daken. Ik kwam uit bij het 1-2-3-systeem van Sedumworld. Het zag er allemaal makkelijk uit en ik besloot een bestelling te plaatsen.

De service van het bedrijf bleek meteen al goed. De levering liet iets op zich wachten, en daar werd ik dan ook meteen over gebeld. Een goede afspraak gemaakt voor de bezorging en dat is allemaal keurig gelukt.

Toen kwam het grote aanleggen. Een pallet met spullen, een summiere maar duidelijke handleiding. Alle benodigde materialen werden er gratis bij geleverd (handschoenen, mes, snijplank, mestkorrels).

En het voldoet volledig aan de naam.  Stap 1 = een drainagemat uitrollen. Stap 2 = steenwol uitrollen (dit moet even water krijgen) en stap 3 = de matten met sedumplanten neerleggen. Dit dak van 15 m2 was in ongeveer 2 uur klaar. Nog even water geven en straks bemesten. Klaar is kees!

Wat een transformatie. Naast dat het er nu een stuk leuker uitziet als je naar buiten kijkt, wordt het dak ook meteen druk bezocht door allerhande insecten en hopelijk straks ook veel vogeltjes.

Bedankt pap, voor de hulp bij het aanleggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.