Laat ze toch

Ik ben misschien een luie moeder.

Op de kinderboerderij zit ik rustig op een bankje. De kleine man zit in de kinderwagen te genieten van iedereen die rondloopt. De kleine meid is ergens bezig met een koe melken, rondrennen, schommelen en geitjes aaien. Uit een ooghoek houd ik haar in de gaten terwijl ik nog een hapje van mijn appel neem. Rust en ruimte voor ons allemaal.

Er komt een oma aangelopen. “Was dat meisje bij de koe bezig?!” “Laat haar ook eens spelen!” “Even samen doen jongens!” Ze heeft haar drie kleinzoons mee. Deze (in mijn snelle opinie hele leuke jongetjes) zijn rustig met z’n allen onder de te melken koe aan het hangen en mijn dochter komt er ook eens bij kijken. Het gaat allemaal z’n gangetje, niks aan de hand.

 

Ik zit op een bankje. De kleine man kruipt door het gras. De kleine meid rent de heuvel op en gaat de glijbaan af.

Een moeder komt aanlopen “Jongens, laat die andere kindjes ook even” “Rustig nou!” “Samen spelen!” “Niet duwen”

 

Ik ben misschien een luie moeder.

Heel vaak denk ik “laat die kinderen toch”. Ze redden zichzelf wel, er is geen ruzie. En tja, dan wordt m’n dochter een keer weggeduwd, dan is dat maar zo.

Moeten kinderen altijd samen spelen? Als jij ergens al mee bezig bent en er komt iemand anders over je schouder meekijken, laat je die gene toch ook niet meteen er met jouw speelgoed vandoor gaan?

En hebben wij als ouders/volwassenen wel altijd door wat er tussen de kinderen speelt?

 

Mijn dochter knuffelde heel lief een onbekend jongetje. Deze was daar niet echt van gediend en begon te huilen. Wij haalden onze meid terug, een beetje afstand was gepast. Van de jongen was geen ouder te bekennen. Toen het hem bijna teveel werd en ik hem bijna zelf opgetild had, kwam pa aanlopen. De zoon kreeg een speen in zijn mond geduwd, werd opgetild en meegenomen… Wij bleven stomverbaasd achter.

Ik mag dan wel een luie moeder zijn. Op dat moment besloot ik dat mijn kinderen weerbaar moeten worden en zichzelf moeten kunnen redden in een sociale situatie. Daar ga ik heel hard voor werken!

3 gedachten over “Laat ze toch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.