Minimaal

 

Minder, minder, minder

De laatste tijd ben ik meer geïnteresseerd geraakt in de minimalistische leefstijl. Ik volg diverse sociale media, zoals de blog leven zonder afval, ben ik lid geworden van de Facebook groep Minimaliseren kun je leren en volg ik Moeders minimalisme.

Hoewel ik het nog niet actief heb doorgevoerd in huis, ik heb nog niet meer spullen weggedaan of bewust iets niet gekocht, is het wel interessant om hierover na te denken. Hoewel veel blogs (deze incluis) spullen aanprijzen die je toch echt moet kopen, trekt juist het NIET kopen van spullen me. Wat heb je eigenlijk allemaal niet nodig, wat je toch in huis haalt?

Van mijzelf uit heb ik gelukkig niet een hele grote behoefte aan spullen. Iets niet kopen is voor mij niet heel moeilijk. Maar, het kan altijd minder. En de kunst is natuurlijk dan een bewuste keus te maken, door een duurzaam product aan te schaffen.

Ik denk al een hele tijd dat ik eigenlijk wel nieuwe kleren zou kunnen gebruiken. Dan wil ik nu ook een bewuste keus maken, moet je daar weer over nadenken, ze zijn duur. En dan kom ik terug op het idee dat ik best nog een ronde met deze kleren toe kan.

Langzaam wordt ik besmet met het minimalisme-virus. Toppunt was gisteren. Ik vergat mijn tas op m’n werk en het eerste wat ik dacht was ‘kan ik ook zonder?’. M’n tweede gedachte was dat alles (fietssleutel, portemonnee, handschoenen) er in zaten, en dat wel erg lastig thuis komen was…Toch maar even omgekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.