Mooi zijn

Onlangs ben ik gestopt met iemand online te volgen, omdat ze botox is gaan gebruiken. Ik keek haar filmpjes om even te ontspannen en om bij iemand anders ‘binnen te kunnen kijken’. Deze altijd met haar uiterlijk bezig zijnde dame vermaakte me, maar hier trok ik een duidelijke grens. Na het lezen van het commentaar van iemand anders: ‘Ik heb besloten dat ik me niet langer bloot wil stellen aan dit soort social influencers en stop met je te volgen.’ besloot ik dat dit ook voor mij gold.

Ik heb nu niet alleen mijn eigen uiterlijk om mee bezig te zijn. Maar ook hoe ik over kom op mijn dochter. Het schijnt dat dochters iets aan hun uiterlijk lelijk vinden als hun moeder dat bij zichzelf ook vindt. Zie Sophie in de kreukels voor allerhande feiten en enge ontwikkelingen op dit gebied.

Opmaken of bezig zijn met mode was vroeger bij ons thuis nooit aan de orde. We droegen wat we wilden, en make-up was voor als je ouder was. Hoewel ik in de pubertijd graag de werking van concealer had willen kennen, heb ik niet echt het idee dat ik veel gemist heb. Ook heb ik geen raar zelfbeeld of ben ik super veel bezig met hoe ik er uit (moet) zien.

Mijn dochter is de laatste tijd gefascineerd door de gaatjes in mijn oren. Hoewel ik al jaren geen oorbellen gedragen heb, zijn de kleine gaatjes haar blijkbaar wel opgevallen. En toch ben ik terughoudend om oorbellen in te doen en ze aan haar te laten zien. Straks wil ze met haar 2,5 jaar al gaatjes in haar oren…Het gebeurt natuurlijk pas als wij dat willen, maar het idee zit dan wel in haar hoofd.

Maar hoever ga je? Waar trek je de grens? M’n dochter draagt al weken een roze jurk met tutu en krijgt overal commentaar dat ze zo’n mooie jurk aan heeft. Stralend draait ze nog een rondje.

Haar haar in een staartje vinden wij super schattig staan. Nu ze dat zelf ook wil, draagt ze het steeds vaker zo.

Als we een feestje hebben, maak ik me tegenwoordig (als er nog tijd over is) graag op. Leuke kleren aan, en we voelen ons helemaal anders. De laatste bruiloft waar we waren had de kleine meid haar eigen make-up gedaan. Dat leidde tot grote hilariteit met de lippenstift natuurlijk.

Wanneer gaat het te ver qua aanpassingen van je uiterlijk? Hoe hou je het natuurlijk en dicht bij jezelf? Het is leuk om er goed uit te zien, een compliment over je kleding is fijn om te krijgen. Je mag er best mee bezig zijn. Laten we het niet te gek maken, en ons vooral bezig houden met echt belangrijke zaken in het leven. Zoals bijvoorbeeld ijsjes eten.
Mens, wat ben je mooi!

2 gedachten over “Mooi zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.