rimpels in water

Nog mooier

Na mijn vorige blog over “Mooi zijn” werd mij gevraagd of het losse gedachtes waren, of dat ik wel een duidelijke mening had, maar dit niet zo naar voren had gebracht.

Ik zei eerst dat ik ook geen duidelijke mening had. Dat ik het een heel lastig onderwerp vind. Hoe ver ga je?

Maar na een paar nachtjes slapen bedacht ik me, ik heb wel een hele duidelijke mening! Ik vind het namelijk vreselijk dat kinderen op zeer jonge leeftijd al beïnvloed worden door een industrie (met heel veel geld) die zo beeldvormend werkt. Het heeft zo’n grote impact op de maatschappij. Je bent nooit mooi genoeg, je bent nooit knap genoeg, je blijft nooit jong genoeg…

Ik vind het vreselijk dat kinderen van 15/16 jaar preventief gif in zich laten spuiten ‘voor als je ooit een rimpeltje zal gaan krijgen’.

Kinderen van 15/16 jaar moeten niet bezig zijn met hun eventuele rimpels. Zij moeten buitenspelen en fietsen. Huiswerk maken en op fotografie cursus gaan. Tekenen en schilderen, websites bouwen. Ze moeten zich druk maken over op wie ze verliefd zijn en naar welk feestje ze willen gaan.

Ik weet ook dat ik het nooit zal winnen van een grote industrie. En zeker niet met een verhaal over wat je allemaal niet mag doen. Dus wil ik me graag richten op wat je wél mag doen.

Ik wil graag dat mijn kinderen zichzelf waarderen om wie ze zijn en om hoe ze eruit zien. Van zichzelf. En echt, jezelf verzorgen met een lekker zeepje, je haren borstelen en leuke kleren vind ik helemaal niet erg. Voor nu heb ik wel mijn make-up in een doos gedaan. Bij een volgend feest haal ik het vast wel weer tevoorschijn. Maar voorlopig zul je mij zonder extra’s zien.

Marieke #nomakeupneeded

#nomakeupneeded #nomakeup

Marieke en dochter #nomakeupneeded

Vandaag had ik een rok aan en kreeg heel veel lieve complimenten. Fijn! M’n dochter had vandaag twee verschillende schoenen aan en kreeg veel opmerkingen. Ze wilde zelf graag een rode én een blauwe schoen aan. En wie ben ik om dat tegen te houden?

Je bent mooi zoals je bent. Je wordt oud zoals je oud wordt. Met of zonder rimpels. Dat hoort erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.