Komkommers uit eigen tuin

Snoep

Wat is het toch, dat we zo’n diepgeworteld gevoel hebben dat we iets goeds doen, als we een kind snoep geven?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf een flinke zoetekauw en ben geen haar beter dan de rest. Maar het viel me dit weekend enorm op. We liepen een winkel in en bij het afrekenen kreeg m’n dochter een snoepje. Heel aardig werd gevraagd of mijn andere (slapende) kind ook een snoepje wilde? Daarna aten we een pannenkoek (met stroop) in een restaurant en bij het betalen mocht de kleine meid een snoepje uit een enorme bak uitkiezen. Ze koos de grootste. Daarna ging ik naar de kapper en ja hoor! Bij het afrekenen kreeg de kleine weer een snoepje aangeboden.

Ze vind het inmiddels erg leuk om mee boodschappen te doen…

Nou ging ik net met haar even naar de kermis. En we komen thuis met een lolly…

Lolly van de kermis

Ik weet dat je ze beter groente en fruit  kunt geven. Maar dat is toch minder feestelijk. Hoewel we allemaal enorm genieten van de komkommers uit de tuin, zo van de plant.

Snoep/suiker heeft toch een grote invloed op ons leven.

Een gedachte over “Snoep

  1. Renée schreef:

    Mooie constatering Marieke, en goed er vraagtekens bij te zetten. Als kind is snoep heerlijk, maar die volwassenen kan ik niet goed invoelen. Ben opgegroeid met de slogan “Snoep verstandig, eet een appel”. Maar volgens mij is er nu bij volwassenen minder taboe op snoep geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.