op de kop op de trampoline

Speelotheek

Ik had er nog nooit van gehoord. De speelotheek.

Het is net een bibliotheek, maar dan voor speelgoed. Je kunt er met een abonnement dus speelgoed lenen, en na een aantal weken weer ruilen voor iets anders.

Ik kwam in aanraking met Speelotheek ‘t Stokpaardje in Julianadorp door een oproep in de krant. Of iemand nieuwe flyers wilde maken. Dat wilde ik wel. Zodoende leerde ik wat een speelotheek inhoudt en heb ik ook een training mogen volgen over spelen.

Op dat moment was onze dochter nog erg klein, en zag ik het nut er nog niet heel erg van in om elke keer nieuw speelgoed te halen. We hadden zelf al genoeg in huis. Maar nu ze wat ouder is en ook graag samen spelletjes speelt, zijn we actief speelgoed gaan lenen.

We lenen nu elke vier weken iets nieuws. Van gezelschapsspellen, tot trampolines en fietsen. Het aanbod is super divers, groot en een feest om elke keer iets uit te mogen zoeken. Erg leuk is het dat je speelgoed in huis haalt, wat je anders niet snel zou kopen. En ook is het niet erg als een spelletje achteraf niet aan blijkt te slaan. Je brengt het terug en probeert iets nieuws.

Nu hebben we ‘Vlakkies’ in huis. Deze plastic vlakken plak je gemakkelijk aan elkaar en binnen de kortste keren staat er een behoorlijk bouwwerk. Plezier voor het hele gezin!

Vorige week hadden we de trampoline en daarvoor een glijbaan. Erg leuk, maar na een paar weken waren de kinderen er ook een beetje op uitgekeken. Geen probleem, ze gaan weer terug en we zoeken wat nieuws uit. Ook nemen we elke keer een spelletje mee dat we samen kunnen spelen. Het stimuleert ons ook om samen met de kinderen wat te ondernemen.

Er is zo veel leuk speelgoed te vinden. Ik raad het iedereen aan om eens te zoeken naar een speelotheek in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.