Tahoe Telor

Oké, nog een recept. En dit is jarenlang mijn lievelingseten geweest. En nog kun je me er ‘s nachts voor wakker maken. Heerlijk! Voor de beste versie had je bij Tante Els moeten zijn, in Canada. Maar dat is helaas niet meer mogelijk. Ik wil je ook doorverwijzen naar mijn oma, die kan hem ook heel lekker maken. En dit is wat ik er van bak:

Je neemt:

  • 1 blok tahoe, in plakken gesneden
  • Zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • Half bosje selderij, fijn gesneden
  • 4 lente uitjes, in kleine ringetjes
  • 1 eetlepel sambal
  • Beetje zout

De plakjes tahoe bak je in zonnebloemolie aan twee kanten bruin.

De rest van de ingrediënten mix je door elkaar en giet je over de gebakken tahoe heen. Dit bak je op een laag vuur met deksel, tot de bovenkant droog is. Als het lukt, omdraaien en de andere kant ook even bakken.

Serveer met rijst, gebakken uitjes (ook heel makkelijk zelf te maken, bak gesnipperde ui met een beetje bloem in ruim olie) en komkommersalade.

Smullen maar!

Tahoe Telor

Tahoe Telor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.