Column Renske in NRC NEXT

Vegetarisch

Vanaf mijn 8e jaar ben ik 12 jaar lang vegetariër geweest. Het begon met het besef dat mijn stukje vlees eigenlijk een dier was. Daarna was ik sterk tegen ‘de bio-industrie’ en toen ik op mezelf ging wonen wist ik inmiddels niet beter meer. Vlees eten zat niet in mijn systeem.

Tot ik met een vriendin op vakantie in Frankrijk was. Ik had ineens zo’n vreselijk behoefte aan vlees. We hebben een gebraden kip gekocht en die heb ik, na wat voorzichtige eerste hapjes, bijna helemaal opgegeten. Tjonge wat was dat heerlijk! Daarna was ik om. Vlees is lekker. Ik had het 12 jaar niet gegeten, dus mocht van mezelf wel wat inhalen.

Ik kreeg een vriend (inmiddels man) die ook van lekker eten houdt, heerlijk kookt en ‘gewoon’ vlees eet. Over vegetarisch eten heb ik jaren weinig meer nagedacht. Vlees eten zit in mijn systeem.

De laatste tijd begon het toch weer te knagen. Door mensen om mij heen, tv-programma’s, krantenartikelen en het besef wat voor impact vlees eten heeft op het milieu.

Column Renske in NRC NEXT

Van de week heb ik de beslissing genomen. Ik wil weer vegetarisch eten.

Omdat we één keer boodschappen doen voor de hele week, is het natuurlijk mogelijk om het weekmenu vegetarisch samen te stellen. Daarnaast hebben we besloten om als we dan vlees eten, poldervlees te bestellen. Het zal wel even wennen zijn. Maar ik ben vastbesloten.

Nieuwe recepten en tips zijn heel welkom!

2 gedachten over “Vegetarisch

  1. janneke schreef:

    Groene curry (die van jullie toko) met flespompoen, ui, knoflook, linzen en kokosroom.

    En ratatouille met gele courgette, aubergine, ui, knoflook, rode peper, zongedroogde tomaatjes, salie en rozemarijn. Flinke scheut rode wijn erbij en een pakje passata en dan sudderen. Afmaken met blokjes feta en eten met een broodje met roomboter.

    Eet smakelijk zussie, trots op jou!
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.