Verantwoordelijkheid

Op het moment dat je kinderen hebt, neem je een behoorlijk grote verantwoordelijkheid op je.

Je krijgt niet alleen een baby om voor te zorgen, je krijgt ook een peuter, kleuter, puber, jong-volwassene en wellicht ooit kleinkinderen.

De verantwoordelijkheid die je als ouder hebt, is om leuke, zelfstandige en verantwoordelijke kinderen voort te brengen.

Hoe je dit precies doet; met een volledig pallet aan opvoedtechnieken en -ideeën, proberen, falen, leren en met frisse moed weer doorgaan…

Ik ben er van overtuigd dat geen enkele ouder het helemaal goed doet. Er zijn altijd dingen die je van je eigen opvoeding meeneemt. Dingen die zo diep geworteld zitten. En je kunt het nou eenmaal niet altijd iedereen het naar de zin maken. Ach, ik doe ook maar wat ik denk dat het beste is.

Maar met een kind heb je de verantwoordelijkheid erbij genomen. Neem je verantwoordelijkheid en doe alles wat je kunt om jou kinderen de kans te geven om het mooiste wat in hun zit naar boven te halen. Je kinderen zijn tenslotte de toekomst. Trouwens, je kunt nu ook al het moois dat in jou zit, naar boven brengen!

Wees vooral lief voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.