cheeky wipes aan de waslijn

Wasbare babydoekjes

De stap naar wasbare luiers heb ik (nog) niet durven maken. Toevallig kwam ik laatst deze wasbare babydoekjes tegen en ik was eigenlijk meteen enthousiast. Een aantal instructievideo’s bekeken en het zag er allemaal makkelijk uit. Met de gedachten dat we al twee jaar lang behoorlijk wat wegwerpdoekjes gebruikt hebben, wilde ik het wel proberen!

Cheeky Wipes set

Cheeky wipes starters kit.

Om het meteen goed te doen, kocht ik de volledige starters kit. Deze bestaat uit een box om schone doekjes in te doen, een box om vieze doekjes in te doen met wasnetje, twee natuurlijke oliën, een reiszakje voor schone doekjes en een reiszakje voor vieze doekjes. Ik nam de kit met 25 gekleurde katoenen doekjes (er zijn diverse varianten doekjes verkrijgbaar).

 

 

Het is zo simpel in gebruik! Na een dag was ik al volledig om. Je vult de doos voor de schone doekjes met water en een paar druppeltjes olie. Daar gaat de stapel doekjes in, even een paar keer omdraaien zodat de doekjes goed nat zijn, en ze zijn klaar voor gebruik. Niks geen chemische toevoegingen, zuiver water en wat olie.

Na gebruik gaat het vieze doekje in de andere doos, met het wasnetje. Deze vul je ook met water en wat druppels olie. Elke twee dagen moeten de doekjes gewassen worden (wat je toch doet met twee kinderen). Je neemt de eventueel resterende schone doekjes, haalt het waszakje uit de doos en doet deze zo in de wasmachine. Echt veel makkelijker kan het niet worden.

Fresh doekjes

Schone doekjes, klaar voor gebruik.

De enige twijfel die ik wel een beetje had, waren de echt vieze poepluiers. Wat doe je dan met die doekjes? Nou, die stop je gewoon in de doos, deksel dicht en later mee met de was. Ik heb ze wel op 60 graden gewassen. Daarna lekker buiten aan de waslijn, maar ze zijn ook direct na het wassen (dus zonder drogen) terug te stoppen in de schone box.

De reiszakjes vind ik helemaal geweldig! Voor onderweg stop je een paar doekjes in het ‘schone’ zakje. Na gebruik gaan ze in het andere zakje, waar stiekem ook een waszakje in zit. Deze kan dus bij thuiskomst direct in de was. Hoef je ook niet in de poep te graaien…

De katoenen doekjes werken veel makkelijker dan de wegwerpdoekjes die we eigenlijk altijd gebruikten. Oké, er is één merk dat ook goed werkt, maar die doekjes zijn behoorlijk prijzig. Ik ben helemaal om!

De doekjes zijn trouwens voor heel veel dingen toepasbaar… handen, gezicht, tafel, deuren, stoelen, voeten… M’n dochter gaat er graag het hele huis mee door. En dankzij de heerlijk olie die er bij zit, geeft het nog eens een lekker geurtje af ook.

Toegegeven, je zou zo’n kit ook zelf in elkaar kunnen zetten. Als ik doekjes tekort heb, zou ik ze nu zelf aanvullen met bijvoorbeeld hydrofiele doeken. Je kunt ook een handdoek verknippen en gebruiken. Maar zo’n volledige set is wel zo makkelijk.

cheeky wipes aan de waslijn

De officiële website: www.cheekywipes.com. Ik kocht deze kit via deze fijne webwinkel: www.blabloom.com.

3 gedachten over “Wasbare babydoekjes

 1. Lianne schreef:

  Hoi Marieke,
  Wat leuk om je blog te lezen. Ik heb de wasbare billendoekjes nog niet aangedurfd maar, we gebruiken wel wasbare luiers voor onze dochter (3 maanden) en dat bevalt prima! Misschien ga ik toch maar een set billendoekjes maken en testen. Ik blijf je volgen en lees gezellig mee.
  Groetjes Lianne (oud collega groene poolster)

 2. Marieke schreef:

  Hey Lianne,

  Wat leuk dat je meeleest! Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zit nog steeds ernstig na te denken over wasbare luiers. M’n dochter is echt bijna zindelijk. Vind het zo zonde om elke keer toch weer een luier aan te doen… Welk merk/systeem gebruik je?

  Ik ben nog steeds erg tevreden over de doekjes. Echt een aanrader!
  Groetjes, Marieke

 3. Lianne schreef:

  Hoi Marieke,

  Het is inderdaad een flinke uitgave, vooral als je de luiers nog kort gebruikt. Je kunt eventueel tweedehands bekijken? Ik gebruik tweedelige luiers van totsbots, de peenut. Erg tevreden mee.

  Groetjes Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.