cheeky wipes aan de waslijn

#zerowaste

Goed, op 10 oktober is mijn aarde op. Wat kunnen we daar nog meer tegen doen?

Bewust kiezen voor minder de auto gebruiken, dat ga ik vanaf nu weer doen. Dat is wellicht wel het makkelijkste, ieder geval voor tripjes in de stad.

En mijn andere plan is om een periode geen afval te produceren. Of, populair gezegd, #zerowaste. Ik kijk al een tijdje video’s en lees blogs van anderen over hun proces naar minder tot geen afval. Heel interessant. Maar ook een beetje intimiderend. Want hoe ga je dat ooit voor elkaar krijgen?

Ik heb het thuis al eens geopperd. “Goed, als ik niet thuis ben” was het antwoord.

Tijd voor een goed plan dus. Tips die ik inmiddels verzameld heb:

1) inventariseer wat voor afval je nu hebt. Door een goed overzicht te hebben van je afvalstroom, kun je ook bewust keuzes maken waar je makkelijk afval kunt verminderen

2) ga voor het haalbare, dan blijft het leuk. Het is geen wet van Meden en Perzen om niks aan afval te produceren. Sommige dingen blijf je nodig hebben, anderen kun je makkelijker laten.

3) inventariseer waar je producten kunt kopen. Hiervoor ben ik hard aan het nadenken hoe en waar we bijvoorbeeld het beste drinken kunnen kopen. De kinderen drinken graag appelsap, dat zou eventueel uit een glazen fles kunnen. En sinaasappelsap kan je zelf persen. Melk vind ik nog een uitdaging.

Stap 1: ik ga bewust kijken wat ik de komende tijd in de prullenbak gooi. En dan heb ik het vooral over grijs en plastic afval. Papier valt te recyclen, glas ook, en het meeste groen gaat inmiddels naar de kippen en konijnen.

Stap 2: een winkellijstje. Wat kunnen we waar halen? Tijd voor een bulkstore in mijn stad!

Ik ga nog geen drastische maatregelen nemen. Eerst rustig inventariseren, besparen waar kan en dan bewust andere keuzes maken.

Tips zijn van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.