Zevenbladpesto

Deze week weer een stukje van mijn lieve zus, die lekker bezig was in de tuin!


Niks leuker dan onkruid uit de tuin recyclen, ofwel om er een lekker hapje van te maken. Zo kan dat ook met zevenblad. Er zijn vele recepten te vinden op internet. Deze heb ik gemaakt:

  • 1 vergiet zevenblad
  • 75 g pijnboompitten
  • 150 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g parmezaan
  • Peper en zout naar smaak

Tip: gebruik een grote keukenmachine. In mijn kleine versie draaide de blaadjes steeds vast.

Ik vond de pesto lekker, maar erg scherp. Zevenblad smaakt een beetje naar peterselie.

De volgende dag heb ik een deel in een koekenpannetje gebakken en als garnituur in de zelfgemaakte pompoensoep gebruikt. Heerlijke combinatie en puur natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.