Wasbare zoogcompressen

Zoogcompressen

Voor mij is borstvoeding de meest natuurlijke keus om mijn kindjes de eerste periode van hun leven te voeden.

Gelukkig is het beide keren goed gegaan. Mijn dochter heb ik 15 maanden kunnen voeden en met mijn zoon gaat het nog steeds voorspoedig. Heerlijk ‘s ochtends nog even snoezen met een kindje dicht bij je. En ‘s avonds lekker met z’n tweetjes zitten voor het slapen gaan.

Naast het moois kan het soms ook onhandig zijn, ik heb een behoorlijke melkproductie en zoogcompressen zijn onmisbaar. Ik heb wegwerp en herbruikbare compressen gebruikt. Compressen die je eenmalig gebruikt en daarna weggooit, zijn misschien wel hygiënisch, maar creëren ook een hoop afval. Nu gebruik ik wasbare van medela.

Medela zoogcompressen

Ik vind ze erg prettig. Ze zitten lekker, nemen genoeg vocht op, zijn makkelijk uit te wassen en kunnen zelfs in de droger (is niet echt nodig, maar ze raken in de was snel verstopt tussen de rest). Het enige nadeel is dat ze niet vast zitten in je bh. Hierdoor kunnen ze wat verschuiven. Zeker als je wat intensiever beweegt met sporten bijvoorbeeld.

Na wat langer gebruik begon er een toch al sporen van slijtage te vertonen. Ik spoel ze nu met de hand uit en gooi ze af en toe in de was.

Ik kocht een set van twee paar voor €11,50 via deze fijne webshop www.blabloom.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.